Skip to main content

Camp Dream. Speak. Live. is een stotterkamp. Deelnemers hebben er veel plezier en tegelijk is het een intensief behandelprogramma voor kinderen die stotteren van 6 t/m 12 jaar*. De focus ligt op het verminderen van de impact van stotteren en het verhogen van de veerkracht van het kind.

Activiteiten
Het stotterkamp is een dagkamp van een week, maandag tot en met vrijdag. Dagelijks zijn er diverse activiteiten zoals:sport en spel gericht op samenwerking, creatieve oefeningen zoals je stotter(gevoel) schilderen, spreken in/voor een groep, brainstormen over wat de wereld over stotteren moet weten en nog veel meer leuke dingen.

Evidence-based Stotterkamp
Camp Dream.Speak.Live. is een evidence-based groepstherapie programma voor kinderen die stotteren. Het kamp wordt sinds 2014 georganiseerd in de VS. In 2018 hebben ECSF en het Lang Stuttering Institute de krachten gebundeld om dit kamp ook in Europa aan te bieden. In 2021 heeft De Stotterpraktijk zich aangesloten voor het kamp in Nederland. We zijn trots dit gezamenlijk aan te kunnen bieden! Courtney Byrd (Lang Institute), Kurt Eggers (ECSF), Ellen Laroes (Maatschap voor Logopedie en Stottertherapie) en Joeri van Ormondt (De Stotterpraktijk) stellen gezamenlijk het programma op; op basis van het draaiboek uit de VS. Joeri neemt vanuit De Stotterpraktijk de algemene organisatie op zich.

Betere communicatie
De uitkomsten van Camp Dream. Speak. Live. zijn in diverse wetenschappelijke artikelen besproken. Die artikelen (meest recente: Byrd, et al., 2021 (pdf)) laten zien dat deelnemers na het kamp hun communicatie als significant positiever zien. Ook laten de kinderen een duidelijk betere bekwaamheid zien in hun communicatie en een hogere kwaliteit van leven. Na het volgen van het programma is het duidelijk dat de deelnemers:

*zich beter voelen over hun vermogen en manier van communiceren,
*vinden dat ze gemakkelijker vriendschappen kunnen opbouwen,
*betere leiderschapsvaardigheden vertonen, en
*een beduidend lagere invloed van het stotteren op hun dagelijks leven ervaren.
Meer informatie over de activiteiten, behandeldoelen en opbouw is te vinden in dit artikel (pdf).

Inschrijven
Is er een kind bij jou in behandeling die iets zou hebben aan dit kamp? Hij/zijn kan zich inschrijven via www.stotterkamp.nl. Op die website is ook meer informatie en de flyer te vinden. Of download de flyer hier (pdf).

*In principe voor kinderen die dit schooljaar (20-21) tenminste in groep 3 zitten en in juli nog geen 13 jaar zijn (vanwege corona-maatregelen).

 

Leave a Reply