NVST werkgroep Nazorg

Tijdens de ALV van november jl. is het verloop van de werkgroep Nazorg van 2006 t/m 2020 besproken. Het project omvat de website www.stotters.nl, een NVST product waarbij de werkgroep na al die jaren nog steeds tevreden is over de content en wij denken dat zowel stottertherapeuten als de mensen met stotteren op het gebied van nazorg hier veel aan kunnen hebben.

Er is het afgelopen jaar door een IT-er aandacht besteed aan het herzien van het technisch platform van de website, waardoor het platform in een veilige omgeving bereikt kan worden. Hij liep ertegen aan dat de versie te oud was om te updaten, waarbij de werkgroep heeft overwogen om daar meer geld en energie in te steken. Daarvoor zou eerst hernieuwd marktonderzoek gewenst zijn, om te kijken of het product daadwerkelijk gebruikt wordt door stottertherapeuten en door de mensen met stotteren.

Omdat de leden van de werkgroep, Anja en Gitte, al een jaar geleden hun werkzaamheden hebben neergelegd, is er een aantal maanden geen actie geweest rondom het project. Op het moment dat we het bijna helemaal losgelaten hadden, kwam Demosthenes met het voorstel dit product graag te gaan gebruiken als basis voor een applicatie waar zijzelf mee bezig zijn. Er wordt gedacht aan een app met daarin ook ruimte voor nazorg voor de mensen met stotteren. Dat was muziek in onze oren en we maken daar dankbaar gebruik . Zo wordt alle passie, tijd en energie die we erin gestoken hebben doorgedragen als inspiratie voor een nieuw erop volgend product!

Hierbij geven we aan dat Anja en ik definitief stoppen met dit project Nazorg en dat het vanaf nu, oktober 2020, in handen ligt van Demosthenes (bij Wesley de Kraker) . De werkgroep Nazorg vervalt hierbij.

Ik voeg hierbij voor de aardigheid nog een publicatie toe die ik tegen kwam uit 2015 over het gelopen proces tot dan toe en de inhoud van stotters.nl. Er is heel veel informatie over dit project geschreven in de afgelopen jaren. Wie meer informatie wenselijk vindt, kan daarvoor mailen naar mij, Gitte.

Alle goeds voor iedereen ook mede namens Anja van der Vlist,
Gitte Hartjesveld

Leave a Reply