Oproep: Input voor Implementatie Herziening Richtlijn Stotteren

By 27 september 2020 Kwaliteitscommissie

In juni 2020 is de herziening van de richtlijn stotteren afgerond. De werkgroep heeft veel aandacht besteed aan de leesbaarheid. Er is veel ingekort en de opbouw is verbeterd. Opmerkingen van de gebruikers die via de enquêtes zijn binnengekomen zijn zoveel mogelijk meegenomen.  Wij zijn heel trots op het resultaat.

De nieuwe richtlijn moet nu geïmplementeerd worden. Hiervoor is een commissie opgezet door de NVLF. Projectleider is Leonoor Oonk en leden zijn Anneke Busser (logopedist-stottertherapeut), Sylvia Blom (logopedist) en Jeanine Brink (beleidsmedewerker NVLF).

Voor de oude richtlijn hebben veel collega’s materiaal ontwikkeld zoals bijvoorbeeld een beslisboom, een flowchard, een vragenlijst, een presentatie of een stuk onderwijs.

De implementatiecommissie zou heel graag deze producten ontvangen. Wij kunnen dan helpen bij de nodige aanpassingen en deze ook (altijd in overleg) centraal beschikbaar stellen op de websites van de NVLF en de NVST.

De implementatiecommissie gaat niet alles zelf ontwikkelen maar zal wel het beleid uitzetten en initiatieven nemen. Het is voor ons van belang om een overzicht te krijgen van wat er allemaal al ligt.

Oproep:
Heb je materiaal ontwikkeld voor de oude richtlijn stotteren, stuur dit dan op of neem contact op met Leonoor:
Telefoon: 06 23651205
Email: leonoor.oonk@gmail.com

 

 

Leave a Reply