Condoleance Tiete Damsté-Terpstra, namens de NVST Damsté Groep

Wij, de Damsté Groep van de NVST, hebben het verdrietige nieuws ontvangen van het overlijden van mevrouw Tiete Damsté -Terpstra. Voor allen een verlies van een krachtige persoonlijkheid waar we u en de leden van het Damsté Terpstra fonds veel sterkte bij wensen.

We zijn haar en het fonds veel dank verschuldigd. Maar niet in de laatste plaats mevrouw Damsté -Terpstra zelf.

Wij hebben twee keer een heel persoonlijke en waardevol gesprek gehad waarin ons duidelijk werd hoezeer zij verlangde naar een goedwerkend aanbod groepstherapie stotteren in de geest van de wetenschappelijke inzichten bij stotteren. Dat er voor de stotterende mensen een heel goed product zou worden neergezet, dat toekomstbestendig en continuïteit zou krijgen in de toekomst. Daar wilde ze in investeren. Dat voelde, al helemaal gezien haar scherpe zienswijze, als een duidelijke opdracht voor ons als IZS-NVST therapeuten groep. Zij onderstreepte nogmaals wat we zelf ook ervaren: het is nodig dat er vanuit de NVST en vanuit paramedici aanbod wordt gecreëerd voor intensieve groepstherapie stotteren. Zij merkte dat ze bij ons een bondgenoot had en durfde erin te investeren.

Haar aanwezigheid heeft ons, ook in de wat moeilijkere tijden van zo’n project, geholpen om te doen wat daarvoor nodig is. Nu ze er niet meer is, maar de Damsté groep van de NVST een feit is, zullen we in haar nagedachtenis voortzetten wat er nodig is voor de groepstherapie stotteren in Nederland.

Vriendelijke groeten,

Damsté GROEPs therapeuten

Liesbeth van Wijngaarden
Marion Weijts
Else Rozema
Anne van Eupen
Irma Uijterlinde
Lesley Boschaert
Femke de Smit
Floor Cobelens
Hilde Hofstee
Brenda Zwinkels
Anneke Busser

Leave a Reply