Nieuwsbrief in nieuwe vorm

By 30 november 2019 NVST organisatie

De nieuwsbrief heeft een nieuwe look en -vooral- een nieuwe manier versturen. Door nu de switch te maken kunnen we in de toekomst meer functionaliteiten toevoegen en de website optimaler gebruiken.

Het werkt als volgt:
Op de website publiceren we elk nieuwsbericht in een apart artikel. Eén keer per maand worden ze (automatisch) verzameld en verstuurd naar alle leden. Dit laatste gebeurt namens ons door Mailchimp.

Mailchimp heeft zich toegericht op de AVG en is helemaal AVG-proof. De NVST heeft weer een verwerkersbijeenkomst met Mailchimp. Alle leden kunnen zelf hun gegevens aanpassen (nu staan alleen de mailadressen in het bestand). Ook kan je je uitschrijven als je de nieuwsbrief niet wilt ontvangen. Tot op heden kregen alle (aspirant)leden en begunstigers de nieuwsbrief, wat ons ook wenselijk lijkt, zodat wij middels de nieuwsbrief iedereen kunnen benaderen.

Leden kunnen ook de nieuwsberichten per maand en/of per onderwerp opzoeken. Nieuwsberichten uit het verleden zijn daardoor makkelijker terug te vinden. In de toekomst kunnen we functionaliteiten toevoegen, o.a. dat je bijvoorbeeld niet maandelijks de nieuwsbrief krijgt, maar met een andere frequentie.

Een stapje vooruit in de automatisering dus, waardoor het minder werk is voor het bestuur. Ook een stapje vooruit in de website en informatiedeling, omdat er nu een directe link is met de website en deze daardoor steeds meer de spil van de informatie binnen de vereniging wordt.

Join the discussion 2 Comments

  • Esther Bunschoten schreef:

    Wat een mooie eigentijdse nieuwe vorm voor de NVST-nieuwsbrief! Goed om zo met de tijd mee te gaan!! Groeten van Esther Bunschoten

  • Anneke Busser schreef:

    Prachtig, een lang gekoesterde wens gaat hiermee in vervulling! Ik hoop dat we elkaar nu nog beter kunnen vinden. Groet Anneke Busser

Leave a Reply